Skabelon til brug ved melding om udetid af FCR i DK2

Som informeret ved elaktørforum d. 19/03/24 skal alle aktører i FCR-markederne i DK2 nu benytte denne standardiserede skabelon ved tilkendegivelse af udetid. Som sædvanligt skal kontrolcenteret straks informeres, når fejlen erkendes.

Fra i dag skal alle aktører på FCR-markederne i DK2 benytte den vedhæftede skabelon (kan findes til højre på denne side), hvis der efter klokken 18:00 D-1 erkendes, at den fulde FCR-kapacitet alligevel ikke vil kunne leveres. Skabelonen skal udfyldes og sendes til Energinets kontrolcenter, når der informeres om utilstrækkeligheden. 

Skabelonen tages i brug for at forenkle processen både for det danske og svenske kontrolcenter, så genindkøbet kan ske så effektivt som muligt, og vi i videste udstrækning undgår fejl. I dokumentet er der en fane med et eksempel, som viser, hvordan skabelonen skal bruges. Skulle der stadig være nogen spørgsmål til udfyldelsen af dokumentet, kan der rækkes ud til Martin Stensdal på MNU@energinet.dk.

Samtidig skal vi minde om, at hvis en mangel erkendes inden klokken 18:00 (inden gate closure time for late auction), skal den manglende kapacitet sælges i late auction. Det gøres ved at angive den manglende mængde med negativt fortegn og til 0-pris.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.