FAT 12,5 min implementeres ved go-live af mFRR EAM

I forbindelse med go-live af mFRR EAM den 3. december 2024 vil kravet om fuld aktiveringstid på 12,5 minutter (FAT 12,5 min) for mFRR-energiaktiveringer træde i kraft.

Energinet har tidligere meldt ud at kravet om en FAT på 12,5 min ville komme med overgangen til MARI, for at give aktører god tid til at omstille sig. Da MARI er udskudt til 2026 implementeres kravet om FAT 12,5 min i stedet i forbindelse med go-live af mFRR EAM den 3. december 2024.

Energinet ønsker at implementere FAT 12,5 min fra mFRR EAM af flere årsager. Dels har FAT 12,5 min sammenhæng til den automatiserede, kvartersmæssige drift, hvor aktiveringer sendes til aktøren 7,5 minutter forud for kvarteret. Derudover ønsker Energinet harmoniserede regler mellem de øvrige nordiske TSO’er. Dernæst vil leverancer jf. FAT 12,5 min være i bedre overensstemmelse med udvekslingen over HVDC.

Ved prækvalificering til mFRR EAM vil aktører blive prækvalificeret iht. en FAT på 12,5 min. Er et anlæg ikke prækvalificeret jf. FAT 12,5 min forud for mFRR EAM go-live, vil Energinet korrigere i tidligere prækvalifikation, således at mulige budvolumen svarer til en FAT på 12,5 min.

For yderligere information om prækvalifikation se Prækvalifikation og test  og Krav til prækvalifikation af frivillige energibud

Hvis I har spørgsmål vedrørende prækvalifikation, er I velkommen til at kontakte Energinet på pq.audits@energinet.dk.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.