Detailgasmarked

Gasleverandører i Danmark sælger gassen til ca. 408.000 danske gaskunder fordelt på ca 388.000 privatkunder og ca. 20.000 erhvervskunder.

Kunderne kan deles op i timeaflæste eller ikke-timeaflæste. De timeaflæste kunder er store erhvervskunder. De ikke-timeaflæste betaler et estimeret beløb hver måned for deres forbrug og afregner én gang årligt det faktiske forbrug. 

Der er ca. 10 gasleverandører på markedet. Selve gassen flyder i distributionsrørene ind til de danske forbrugere. Der findes 1 distributionsselskab i Danmark.

Konkurrencesituationen på gasmarkedet i Danmark

Gasmarkedet er frit i Danmark, så danske gasforbrugere vælger selv, hvem de vil købe gassen hos og til hvilken pris. Opgørelsen over leverandørskift er baseret på indberetninger fra de 4 distributionsselskaber

Find den bedste pris på gasprisguiden.dk 

www.gasprisguiden.dk kan du sammenligne gasprodukter og priser og finde den gasleverandør, der passer bedst til dine behov.

Alle gasforbrugere kan skifte gasleverandør

Gaskunder indgår aftale med den gasleverandør, som skal levere dem gassen til de vilkår, der passer kunderne bedst og der er flere og flere, der benytte sig af muligheden for at skifte gasleverandør alt efter behov.

Tidsfrister

Leverandørskift og andre processer på gasmarkedet i Danmark sker efter fastlagte tidsfrister. Den nye gasleverandør skal meddele leverandørskiftet til distributionsselskabet i området mindst 10 arbejdsdage, før en forbruger kan skifte gasleverandør.

Alle aktører på gasmarkedet anvender samme liste over arbejdsdage:

Arbejdsdage 2022  

Detailmarkedsrapport

Rapporten er et markedsoverblik med relevante nøgletal og statistik over udviklingen på det danske gasmarked. Distributionsselskaberne har fx registreret skift af gasleverandør på 5, 7% af danske gasmålere i 2016.
Hent rapporten