Roller på gasmarkedet

Alle kommercielle aktører på det danske gasmarked skal være registreret i Energinets centrale aktørregister, som alle aktører kan få adgang til online, når de har underskrevet en rammeaftale.

Roller på det danske gasmarked

  • Transportkunde
  • Transportkunde
  • Gasleverandør
  • Bionaturgassælger
  • Lagerkunde

Transportkunde

Grossisterne på det danske gasmarked hedder transportkunder. Al information om hvordan du bliver transportkunde og de krav og muligheder, der findes på det danske gasmarked kan du læse om på de engelske sider:

 

Link til Shipper

 

Gasleverandør

På detailmarkedet for gas sælger gasleverandører til mindre og større slutforbrugere i Danmark.

Er du gasleverandør på det danske marked eller overvejer at blive det, kan du finde yderligere information om detailmarkedet her.

Bionaturgassælger

Biogas kan sælges på gasmarkedet efter opgradering. Den opgraderede biogas - bionaturgas - bringes på markedet af bionaturgassælgeren, som indgår aftale med en transportkunde om den videre transport i gassystemet.  

Overvejer du at blive bionaturgassælger, kan du se hvordan du kommer i gang her: Vil du være sælger af bionaturgas?.

Lagerkunde

Som lagerkunde kan du opbevare gas på det danske gaslager - Gas Storage Denmark. Du kan læse mere om gaslageret og hvordan du bliver lagerkunde på gaslagerets hjemmeside.

For at blive lagerkunde skal man også indgå en rammeaftale med Energinet transmission, så man kan blive registreret i aktørregisteret. Det gør man ved at udfylde nedenstående registreringsformular og sende til anmodning@energinet.dk. Dernæst får man tilsendt en rammeaftale til underskrift.

  •  Rammeaftale (Storage Customer Framework Agreement)