Opdaterede data for transaktioner af gasoprindelsesgarantier

Energinet er udpeget som myndighed for udstedelse af oprindelsesgarantier og sætter en ære i ”at have orden i penalhuset”. Det har medført en ekstra kontrol i sommerperioden af de tal, der danner basis for statistikken over transaktioner af oprindelsesgarantier her på hjemmesiden.

Der var desværre fejl i statistikken

Kontrollen har vist, at der desværre har været fejl i de tal, som har figureret på siden med statistik og tal for solgte oprindelsesgarantier.

Tallene er nu korrigeret, og nye grafer er at finde på siden. Selvom tallene er ændret, er tendensen dog den samme for, hvor oprindelsesgarantierne er blevet solgt.

Transaktioner af gas oprindelsesgarantier 2018-2023

Ændringerne består i, at tal for eksport til Sverige og salg i Danmark er ændret.

Ændringer i tallene for 2021
I 2021 er der dermed eksporteret 11% flere oprindelsesgarantier til Sverige end tidligere angivet (svarende til 243.337 stk.).

Ændringer i tallene for 2022
I 2022 er der eksporteret 15% færre oprindelsesgarantier til Sverige end tidligere angivet (svarende til 490.834 stk.). I 2022 er der solgt 15% færre oprindelsesgarantier til Danmark end tidligere angivet (svarende til 214.373 stk.). I 2022 er der eksporteret 3% færre oprindelsesgarantier til Europa end tidligere angivet (svarende til 27.506 stk.).

Ingen fejl i registreringerne i registeret

Det er udelukkende manuelt udtrukne data fra it-systemet, der er fejlbehæftede. Udstedelser, registreringer og transaktioner i registeret er foregået helt efter bogen og er dermed en sikker garanti for, at oprindelsesgarantierne dokumenterer den biogas, der tilføres gassystemet og at hver MWh kun kan sælges én gang.

Et væsentligt værktøj til kontrol med transaktioner er, at Energinet kræver revisorerklæringer til dokumentation af at salget med oprindelsesgarantier bliver registreret. Deadline i år er rykket til 1. september, så de kontohavere, der endnu ikke har indsendt revisorerklæringer kan lige nå det endnu.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.