Specialist/analytiker til drift af gasmarked

Kom og bliv en del af vores arbejde med at understøtte gasmarkedet i Danmark og at transportere gas til Polen, der muliggør udfasning af kul.

I Energinet står fleksibilitet og arbejdsliv i balance højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt mellem at være på vores kontor i Ballerup og hjemme.

Daglig drift af markeds- og kundesiden af vores gassystem

Du bliver en del af afdelingen Gasmarked, som tæller 14 kolleger, der udvikler markedsdesign til naturgas, biogas og brint, og som hjælper kunderne i deres daglige drift i vores gasrør. Samtidig understøtter vi danskernes forsyningssikkerhed gennem markedsforståelse fra data og dialog, og sikrer troværdig dokumentation af grøn værdi i grønne gasser.

Du indgår i et team, der har ansvar for den daglige drift af markeds- og kundesiden af vores gassystem. Teamet hjælper kunderne med at identificere og håndtere IT- og data-fejl, ligesom vi bidrager til, at vores gassystem er i fysisk balance med høj forsyningssikkerhed og økonomisk ansvarlighed.

De konkrete opgaver, som du skal man arbejde med omfatter:

 • Følge gasmarkedsdriften kontinuert i løbet af dagen
  • Overvåge kvalitet af data der går ind og ud
  • Følge gaspriser på markedet
  • Følge den kommercielle balancering af vores gassystem
 • Finde og eksekvere på løsninger til udfordringer med data ind/ud, IT-systemer og gashandler
 • Udføre fejlfinding i vores IT-systemer
 • Skabe/have overblik over datakontroller
 • Efter oplæring have markedsvagt en uge ad gangen kl. 9-21 hver tredje eller fjerde uge.

”Det er vigtigt, at du kan holde hovedet koldt under pres, når du på kort tid skal løse problemer med stor betydning for kunder, forsyningssikkerhed og økonomi,” fortæller afdelingsleder Clement Ulrichsen.

Struktureret profil med gode samarbejdsevner

Ideelt har du erfaring med gasmarked (eller energimarked). Samtidig har du forståelse for IT og datastrømme. Du evner hurtigt at tilegne dig ny viden og forståelse for vores forretning.

Du er en struktureret person, som kan trives under pres og er positivt indstillet – også når der er mange udfordringer. Du er nysgerrig, initiativrig og god til at samarbejde tværfagligt med mange typer af mennesker.

Ansøgning og kontakt

Send ansøgning, cv og andre relevante bilag via linket ”søg stillingen”, så vi har den senest 3. oktober 2023. Vi forventer at holde samtaler 12. oktober 2023 (1. samtale online) og 24. oktober 2023 (2. samtale i Ballerup). Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Clement Ulrichsen på tlf. 30 92 31 10.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

Energinet Systemansvars kerneopgaver er at indpasse vedvarende energi, sikre lige adgang til nettene, udvikle markedsdesign, overvåge og balancere transmissionsnettet og at varetage forsyningssikkerheden i Danmark.. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. Læs mere på vores hjemmeside www.energinet.dk.

 

Se film om Energinet.

Ønsker du at søge et job, åbner du det relevante job og klikker på "ansøg om job", hvorefter du uploader din ansøgning, cv, eksamenspapirer og andre relevante bilag.

Fandt du ikke det job, du søgte, kan du oprette en jobagent eller følge Energinet på LinkedIn. Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger.