Ingeniører med ansvar for proces- og anlægssikkerhed for grønne gasser og kommende brintinfrastruktur

Der er fart på den grønne omstilling, og hos Energinet har vi en helt central rolle i ambitionen om en grønnere verden. Du har nu muligheden for at komme med på rejsen og bidrage yderligere til den grønne omstilling.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores kontor i Ballerup og hjemme.

Specialistrolle med fokus på teknisk sikkerhed

Du bliver en del af Risikogruppen i afdelingen Asset Gas Support, der udover risiko og teknisk sikkerhed arbejder med naboret, dokumentation og GIS. Vi er en teknisk bygherrefunktion, der i samarbejde med søsterafdelinger sikrer, at Energinets anlæg bygges, drives og vedligeholdes optimalt og sikkert. Dine opgaver vedrører teknisk sikkerhed og sikkerhedsledelse både i forhold til nye anlæg i forbindelse med omstillingen til grønne gasser (f.eks. brint og CO2), og eksisterende proces- og røranlæg, herunder også anlæg under risikobekendtgørelserne.

Vi søger en ingeniør og en senioringeniør

Opgaverne bliver blandt andet at:

  • Tilrettelægge og aktivt deltage i HAZIDs, HAZOPs og risikoworkshops med opfølgning og monitorering af afhjælpende foranstaltninger.
  • Udføre kvalitative og kvantitative risikoanalyser samt konsekvensanalyser for gasudslip, brand og eksplosion.
  • Udføre arealklassifikationer.
  • Udarbejde anlæggets designgrundlag samt deltage i hele livscyklussen for funktionel sikkerhed i henhold til standarderne DS/EN 61508 og 61511.
  • Videreudvikle procedurer og processer relateret til teknisk sikkerhed i sikkerhedsledelsessystemet.
  • Deltage i myndighedshåndtering på risikovirksomhederne såsom risikotilsyn, udarbejdelse af sikkerhedsrapporter samt orienteringsmøder.

Senioringeniøren vil forventeligt få ansvaret for at Danmarks kommende brintinfrastruktur anlægges sikkerhedsmæssigt forsvarligt og på en måde, der gør at det kan driftes sikkert og effektivt. Herunder vil dialog med relevante myndigheder om sikkerhedskrav, normer og standarder være en af opgaverne.

I jobbet indgår du i et tæt samarbejde med andre QHSE-funktioner i organisationen og supporterer vores anlægsprojekter med processikkerhed. Samtidig indgår du som høringspart på relevant dokumentation, ligesom du rådgiver og assisterer ved projektering og myndighedsbehandling. Sideløbende varetager du relevant koordinering i forbindelse med myndighedstilsyn. Du bruger din viden inden for processikkerhed til at sørge for, at arbejdet gennemføres i henhold til planer, beskrevne krav til sikkerhedsniveau m.m., så driftsorganisationen kan overtage anlægget til drift med den ønskede sikkerhed og al tilhørende dokumentation.

Rejseaktivitet til Energinets kontorer og anlæg bl.a. i Egtved og Nordjylland må påregnes, ligesom rejser til udlandet i forbindelse med internationalt samarbejde kan forekomme.

Glæd dig til et spændende job i en organisation, som vægter faglighed og udvikling højt, og hvor du får både indflydelse og ansvar. Derudover bliver du en del af et uformelt miljø, som er præget af højt humør og positive samarbejdsrelationer.

Kvalitetsbevidste ingeniører med gode samarbejdsevner

For begge stillinger gælder at du har en uddannelse på niveau med en civilingeniøruddannelse og har interesse for processikkerhed på olie-/gastekniske anlæg. Det er en fordel, hvis du også har erfaring med design, drift og sikkerhedsledelse af tekniske anlæg med gamle såvel som nye gasser samt kendskab til relevante standarder inden for området.

Desuden taler og skriver du flydende dansk og besidder gode skriftlige formidlingsevner samtidig med, at du behersker engelsk i skrift og tale.

I ingeniørstillingen skal du have minimum et par års erfaring inden for processikkerhed, mens du i senioringeniørstillingen skal du have minimum 10 års erfaring inden for samme område.

Som person er du struktureret og kvalitetsbevidst i udførelsen af dine opgaver. Samtidig tager du ejerskab og formår at stille kvalitetssikrende krav. Endelig har du gode kommunikations- og samarbejdsevner og værdsætter at være en del af et socialt og fagligt fællesskab med fokus på videndeling og sparring.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV og andre relevante bilag via linket ”ansøg job”, hurtigst muligt. Vi forventer at holde samtaler løbende. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Jesper Jørgensen på telefon 24 20 12 02 eller gruppeleder og chefingeniør Hanne E Olafsen på telefon 30 67 47 07. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Vi ser mangfoldighed som en fordel og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder engageret og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

Særlige forhold

Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.

 

Ønsker du at søge et job, åbner du det relevante job og klikker på "ansøg om job", hvorefter du uploader din ansøgning, cv, eksamenspapirer og andre relevante bilag.

Fandt du ikke det job, du søgte, kan du oprette en jobagent eller følge Energinet på LinkedIn. Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger.