Forretningsudvikler med erfaring fra energisektoren og sans for digitalisering

Energinet søger en passioneret og erfaren forretningsudvikler med dyb erfaring fra energi- og forsyningssektoren. Hvis du i dag er ansat i branchen eller har erfaring med det digitale energisystem, er du ideel til denne rolle.

Vi søger en ny kollega, som er motiveret af at kaste sig ind i kampen for at sætte digitaliseringspotentialer i spil for en grønnere verden.

Det lyder måske som en floskel, men her vil dit job faktisk være at få de store grønne digitaliseringspotentialer på dagsordenen både nationalt og internationalt.  

Dine primære opgaver omfatter at:

 • Igangsætte, modne og drive nye indsatser indenfor det digitale energisystem med både interne og eksterne samarbejdspartnere  - nationalt og internationalt
 • Netværke og bidrage med viden om danske indsatser og løsninger på europæisk niveau, og bringe europæiske dagsordener i spil i Energinet.
 • Bygge bro mellem nye digitale muligheder og de eksisterende løsninger, systemer og markedsregler
 • Skabe og modne digitale projekter internt i Energinet
 • Bidrage til at udleve Energinets digitale strategi ved at facilitere Energinets indsats for et digitalt sammenhængende energisystem og dataøkosystemer

Som du nok kan se, er jobbet komplekst, men enormt spændende. Da jobbet ovenikøbet er nyoprettet, får du også rig mulighed for selv at være med til at forme din dagligdag. Det kan være, at du kan se værdipotentialer, som vi ikke har fået øje på endnu.

”Vi arbejder med nogle enormt komplekse og vigtige problemstillinger i både nationalt og internationalt regi. Det kræver entusiasme og gå-på-mod – ikke mindst fordi du (og teamet) er selvstyrende og har et stort ansvar. Til gengæld sørger jeg for at skabe et miljø, hvor der er frie rammer, og hvor der er fokus på din udvikling og trivsel”
Jakob Fauerskov, Afdelingsleder og kommende leder.

Vi kommer ikke udenom, at der er store forventninger til en nøgleperson i at skabe et digitalt sammenhængende energisystem, og vi har derfor et ønske om, at du har en vis erfaring og nogle solide færdigheder.

Vi ønsker os derfor en kollega som

 • Har mere end 3 års erfaring fra energi- eller forsyningssektoren
 • Har erfaring med at bygge digitale services eller initiativer
 • Har erfaring med internationalt samarbejde og projekter med fx myndigheder, organisationer og virksomheder
 • Gerne har med erfaring i forandringsledelse
 • Er i stand til at omsætte kompleksitet til noget, der er forståeligt for forskellige målgrupper
 • Selv kan tage ansvar for opgaver og projekter, men først og fremmest er en holdspiller
 • Er udadvendt og trives i et bredt samarbejde, hvor der inddrages andre i opgaveløsningen
 • Har et digitalt mindset og er komfortabel med at arbejde på tværs af forskellige tekniske og kommercielle teams

 ”Vi er et lille men tæt team, som arbejder på de helt store dagsordener i den grønne omstilling af energisystemet. Fordi du kommer ind midt i en spændende og travl tid, får du brug for din erfaring fra branchen – alt det specifikke skal vi nok sørge for at få dig ind i”
Maiken Munk, forretningsudvikler og kommende kollega

Du bliver en del af Team Data-Øko, der er et selvstyrende team, som arbejder med dataøkosystemer og fremtidens digitale energisystem. Teamet tæller allerede dygtige fagprofiler inden for data-infrastruktur og forretningsudvikling, med et fagligt udgangspunkt i “data spaces”.

Læs mere om området på dataspaces.dk.

Energinet er en virksomhed med et fladt hierarki og fokus på mennesket. Du får derfor rig mulighed for at influere på både jobbet, vores fælles mission og din udvikling – og fuld fleksibilitet i forhold til, om du arbejder på kontoret eller hjemme.

Hvis du er klar til at tage det næste skridt i din karriere og gøre en reel forskel inden for energi- og forsyningssektoren, vil vi meget gerne se en ansøgning fra dig.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV og relevante bilag senest den 31. maj. Vi forventer at holde samtaler 6. og 8. juni (1. samtale online) samt 19. og 20. juni (2. samtale i Fredericia). Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Jakob Fauerskov på tlf. +45 5130 9582.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

 

Energinet Datahub A/S ejer og driver DataHub – et centralt og uafhængigt it-system, der samler alle oplysninger om danskernes elforbrug og produktion. Vi sikrer afregning, standardiserede processer og ensartet kommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. Læs mere på vores hjemmeside www.energinet.dk.

 

Se film om Energinet.

Ønsker du at søge et job, åbner du det relevante job og klikker på "ansøg om job", hvorefter du uploader din ansøgning, cv, eksamenspapirer og andre relevante bilag.

Fandt du ikke det job, du søgte, kan du oprette en jobagent eller følge Energinet på LinkedIn. Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger.