Ditte Vindbjerg, studentermedhjælper

"Jeg hjælper med at tiltrække potentielle kandidater gennem Employer Branding"

 

  • Economics and Business Administration på Aarhus Universitet
  • Studentermedhjælper i HR Løn og Specialistcenter
  • Ansat i 2019

____________________________________________________________________

 

JEG HJÆLPER MED AT TILTRÆKKE DE RIGTIGE KANDIDATER

Jeg søgte et studiejob hos Energinet efter mit udvekslingsophold i San Diego for at kickstarte min karriere inden for HR - særligt employer branding. Jobbet fungerer perfekt sammen med mit studie, da jeg har masser af fleksibilitet, men samtidig udfordrende arbejdsopgaver, der ruster mig til min fremtid på arbejdsmarkedet. Energinet er en spændende virksomhed at arbejde hos, fordi man bliver en del af den grønne omstilling, hvilket vil sige, at man arbejder for, at energiforsyningen skal komme fra bæredygtig og grøn energi. Denne omstilling kræver fagligt dygtige ingeniører, økonomer og IT-eksperter til udviklingen af vores energisystem.

 

Eksperter inden for disse områder kommer sjældent af sig selv. Min rolle i Energinet indebærer tiltrækning af potentielle kandidater til at løse opgaverne i Energinet Mit ansvar er derfor at give indblik i livet som ansat hos Energinet igennem forskellige tiltag. Specielt LinkedIn er et fokusområde, hvor jeg sørger for at kommunikere de mange udviklingsmuligheder, den sociale arbejdskultur og missionen om at arbejde for bæredygtig energi ud til potentielle medarbejdere. På den måde får jeg lov til at bruge min kreativitet og arbejde selvstændigt med opgaver, jeg er passioneret omkring.

 

MENNESKER ER VIRKSOMHEDENS VIGTIGSTE AKTIV

For mig er det altafgørende, at jeg tror på visionen og missionen bag virksomheden, jeg arbejder for. Hos Energinet arbejder man sammen med hundredvis af dygtige kollegaer for at understøtte den grønne omstilling og sikre de danske borgere og virksomheder energiforsyning. Det er et formål, der skaber et stærkt fællesskab for medarbejderne, og det giver en følelse af, at vi alle sammen arbejder for en vigtig sag.

 

Det er netop menneskene i virksomheden, og kulturen, vi alle er en del af, der gør det rigtig fedt at tage på arbejde i Energinet. Folk her er rigtig dygtige til det, de laver, og jeg lærer en masse fra mine kollegaer fra de forskellige afdelinger, der alle er ekstremt engagerede i deres arbejde. Jeg synes fx, at det er vildt spændende at høre om integration af digitale løsninger, og man kan altså lære en masse om ting, man ikke nødvendigvis selv har fingrene i. Der er en afslappet og åben atmosfære, man hurtigt bliver en del af, og alle snakker med alle, ligegyldigt hvilket job man har.

 

EN HVERDAG MED FRIHED OG UDVIKLING

Mit studiejob i Energinet afspejler mine fremtidige ambitioner om at arbejde med Employer Branding, og derfor vil jeg gerne udvikle mig så meget som muligt inden for dette felt. Hos Energinet mærker man engagementet for at udvikle medarbejderne og opnå maksimalt udbytte af deres kompetencer. Dette ses tydeligt gennem det ansvar og de opgaver, man bliver tildelt. Mit arbejde i snitfladerne mellem HR og kommunikation giver et tværfagligt aspekt til mit job, der passer rigtig godt til mine karrieremål, når jeg afslutter mit studie. Jeg mærker tydeligt, hvordan jeg specialiserer mig inden for mit interesseområde, og derved sporer jeg mig ind på den retning, jeg ønsker at gå i. Med en bred uddannelse giver det mig blod på tanden at kunne udvikle netop mine spidskompetencer i en virksomhed, der deler mine værdier.