Nikolaj Morthorst Andersen, økonom

”Jeg bidrager til den grønne omstilling igennem mit arbejde hos Energinet, og det, synes jeg, giver super god mening!”

  • Cand.merc. i International Business and Management, Syddansk Universitet (SDU)
  • Økonom i afdelingen Internationale Elmarkeder
  • Ansat i 2018

____________________________________________________________________

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF GRÆNSER I ENERGISEKTOREN

Til dagligt arbejder jeg med de data, Energinet og de europæiske Transmission System Operators (TSO’er) stiller til rådighed for elmarkedet. Det vil sige, at jeg arbejder for et harmoniseret elmarked i EU. Jeg sidder blandt andet med i en nordisk gruppe bestående af medlemmer fra den danske, norske, svenske og finske TSO, hvor vi koordinerer den nordiske indsats omkring, hvad der kræves af os, og hvad vi skal implementere i forhold til de europæiske indsatser. Derudover sidder jeg ligeledes med, når det europæiske samarbejde om transparens skal koordineres på elmarkedet. Jeg har derfor også 2-3 rejsedage om måneden, hvor jeg deltager i møder med disse arbejdsgrupper i udlandet.

Jeg synes, at det er spændende at deltage i dette samarbejde på tværs af grænser, fordi det er en udfordrende og meningsfuld opgave. Vi er en dedikeret gruppe af medarbejdere fra mange forskellige europæiske lande, som arbejder for samme mål, men med forskellige indgangsvinkler til, hvordan vi opnår dette mål. Der er derfor selvsagt mange forskellige behov, der skal gå op i en højere enighed, for at opgaven er løst.

ET BIDRAG TIL DEN GRØNNE OMSTILLING

 Jeg var meget interesseret i at blive en del af Energinet, da jeg havde hørt godt om Energinet fra en tidligere kollega. Jeg kendte egentlig ikke så meget til virksomheden ud over dette, men blev meget inspireret af, at Energinet arbejder for at sikre den grønne omstilling. Jeg synes, at det giver super god mening at bidrage til den grønne omstilling igennem mit arbejde. Selv når jeg sidder med en meget lille og nørdet arbejdsopgave i Energinet, så føler jeg alligevel, at jeg bidrager til noget større og meningsgivende for det samfund, vi lever i.

FLEKSIBILITET OG RESULTATER I EN BALANCERET HVERDAG

I Energinet er der en stor motivation for at skabe resultater. Hvis du arbejder dedikeret, kan du virkelig drive dit arbejde langt og skabe noget meningsfyldt. Du får ansvar fra dag ét og stor diversitet i de opgaver, du skal løse, og jeg synes, at mine ledere i Energinet har stor tillid til, at jeg som specialist kan løse mine opgaver. Derudover synes jeg også, at Energinet er god til at give igen for det hårde arbejde, vi medarbejdere leverer i dagligdagen. Dette kommer blandt andet til udtryk igennem de mange sociale arrangementer, det stærke fokus på din egen personlige udvikling og de fleksible arbejdstider. Det er ikke bare noget, der bliver sagt, det er faktisk noget, Energinet mener. Vi har et rigtig godt sammenhold i Energinet, hvor vi er gode til at hjælpe hinanden og drive noget sammen, for at vi alle lykkes med vores opgaver. Alt det sammenlagt gør Energinet til en rigtig god arbejdsplads.