Peter Diemer, Ingeniør

”Jeg motiveres af den høje faglighed og professionalismen i Energinet”

  
  • Elektriker og strærkstrømsingeniør fra Ingeniørhøjskolen i København (IHK)
  • Senioringeniør i Automationsafdelingen
  • Ansat i 2007   

____________________________________________________________________

 

 

JEG HAR FINGRENE I MASKINRUMMET

At være senioringeniør i Energinet dækker over mange ting. Jeg arbejder blandt andet med projektering, dimensionering og implementering af beskyttelse og kontrol af højspændingsstationer. Dette arbejde indeholder alt fra implementering på stationerne til test og idriftsættelse. Man kan sige, at jeg på en måde følger projekterne fra vugge til grav ude på stationerne i etableringsfasen, og det synes jeg er utroligt spændende. Jeg brænder virkelig for teknikken omkring de her stationer, og jeg kan godt lide at anvende min faglighed til at løse tekniske udfordringer på vores højspændingsanlæg. Jeg har tidligere arbejdet med ledelse i Energinet, men jeg kom simpelthen til at savne at have fingrene i maskinrummet, så nu er jeg tilbage ved det tekniske arbejde. 

 

En af de gode ting ved at være ved Energinet er, at det er tilladt at skifte retning, selv for en specialist med mange års erfaring inden for et bestemt område. Du har altid mulighed for at udvikle dig og afprøve nye arbejdsopgaver, men du har også muligheden for at træde et skridt tilbage og lave noget helt andet, hvis du efter et stykke tid ikke længere bliver motiveret af din opgave. Jeg synes, at det viser, at Energinet både har højt til loftet og masser af muligheder for udvikling, hvad end du brænder for at blive leder eller specialist. 

 

DEN HØJE FAGLIGHED ER DÉT JEG VÆRDSÆTTER MEST

Energinets medarbejdere besidder en bred vifte af kompetencer, og fagligheden er derfor enormt høj. Det er en af de ting, jeg værdsætter højt ved mit arbejde i Energinet. Det er næsten altid muligt at finde nogen i huset, som kan besvare spørgsmål, der går ud over ens egen faglighed. Og ellers er der som regel altid nogen, der ved, hvem man skal spørge for at finde svar. På den måde er der en stor enighed i Energinet om en samlet indsats omkring politiske eller tekniske initiativer, hvor fagligheder mødes for at finde den bedste løsning. Jeg synes, at det vidner om en stor professionalisme i Energinet, hvor det utroligt høje tekniske og faglige niveau gør, at vi altid står stærkt i vores projekter og handlinger.

 

Vi har derudover en stor åbenhed ud mod verden, hvor vi søger ny inspiration og gerne deler vores egne succeser. Jeg er fx selv med i et fagmiljø af TSO’er (Transmission System Operators) fra andre lande, hvor vi erfaringsudveksler. Det giver en endnu større faglig bredde med et internationalt indspark. Den faglige bredde gør også, at man kan udfordre sin egen faglighed og blive klogere inden for andre områder. Det, tror jeg, er med til at give dig en endnu skarpere profil og viden inden for energibranchen.

 

VI UDARBEJDER DE FYSISKE BEVISER PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING

Jeg kan godt lide tanken om, at man er del af noget større i det danske samfund. Vi fører fx energi fra alternative energikilder, såsom vindmøller, ind i det danske elnet og er på den måde med til at bidrage til den grønne omstilling. For mig betyder fagligheden meget i det daglige, men når man reflekterer lidt over, hvad det egentlig er, vi laver i Energinet, så er det faktisk rart, at man kan se, at vi gør en forskel. Vores stationer, højspændingsledninger og kabler bliver lidt det fysiske bevis på noget, som giver en kæmpe værdi i det danske samfund – og det er jeg med til at udarbejde.

 

Jeg synes, det er fedt at kunne sige, at man er med til at påvirke og drive processerne, som understøtter den grønne omstilling, for i Energinet er det faktisk sådan, det hænger sammen. Der er en stor grad af frihed under ansvar og tillid til, at du kan løse din opgave. Både projektleder, daglig leder og direktion stoler på, at hvis man bliver tildelt en opgave, så gør man sit bedste for at løse den tilfredsstillende. Det giver et godt grundlag for en kultur, hvor man som medarbejder faktisk føler, at man har et ansvar, og i sidste ende har indflydelse på den grønne omstilling, som Energinet arbejder hen imod.