Anholt Havmøllepark en realitet

Alle Folketingets partier på nær Enhedslisten har i dag godkendt DONG Energys tilbud om at bygge og drive Danmarks største havmøllepark mellem Grenaa og Anholt.

Energinet.dk kan derfor fortsætte sit arbejde med at planlægge og opføre det anlæg, som skal føre strømmen fra havmølleparken ind til elnettet.

Selve anlægget til ilandføring af strømmen kommer til at bestå af en række store komponenter: En 5000 ton tung transformerplatform på havet vest for havmøllerne, der samler strømmen fra møllerne op. Herefter transporteres strømmen ind til land i et 25 km langt 220 kV søkabel, der med en diameter på 26 cm bliver verdens tykkeste. PåI en kabelstation nord for Grenaa samles søkablet med et 220 kV landkabel, der transporterer strømmen 56 km hen over Djursland til det eksisterende elnet ved Århus.

Energinet.dk er pt.i gang med at indgå kontrakter med leverandører af de mange komponenter til anlægget. Samtidig er man i gang med at fastlægge linjeføringen af landkablet og deltager netop i disse uger på borgermøder i Grenaa, Skørring og Auning i forbindelse med 2. offentlighedsfase.

Jens Christian Hygebjerg, projektleder i Energinet.dk, glæder sig over politikernes beslutning.

- Jeg er utrolig glad for, at vi kan arbejde videre med dette projekt, der øger andelen af vedvarende energi i Danmark, siger Jens Christian Hygebjerg, der også har været med til at føre strømmen i land fra Horns Rev 2, en anden af Danmarks store havmølleparker.

Anholt Havmøllepark bliver Danmarks største med en kapacitet på 400 megawatt. Den bliver i stand til at forsyne 400.000 husstande, hvilket svarer til fire procent af det danske elforbrug.

Havmølleparken forventes at stå helt færdig i 2013, men skal levere sin første strøm i august 2012, hvor Energinet.dk også skal have sit anlæg klar.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.