68.000 træer og buske skal pryde omformerstation i Herslev

Området omkring omformerstationen i Herslev, der er en del af Den elektriske Storebæltsforbindelse, er ved at blive omdannet til rekreativt område med træer, eng, stier og bakker.

Endnu er det nuancer af brunt, der dominerer på omformerstationen i Herslev, men i løbet af sommeren vil det 40 hektar store areal, der omgiver det tekniske anlæg, skifte farve til grønt.

I øjeblikket er Skælskør Anlægsgartnere ved at plante de 68.000 træer og buske, som sammen med kunstige bakker med tiden skal omdanne arealet til et rekreativt område til glæde for beboerne i lokalområdet. Samtidig skal bakker og træer afskærme det tekniske anlæg, så det bliver mindre dominerende i landskabet.

I forårsmånederne er der lagt muld ud, og jorden er blevet grubbet for at give træer og buske den bedste start. Desuden er der anlagt ca. tre kilometer stier, som kan bruges af mennesker til fods, på cykel og til hest.

- Vi bliver færdige med at plante og så omkring den 1. juni, så afhængigt af vejret vil dele af området snart skifte farve fra brunt til lysegrønt, fortæller projektleder Claus Weismann, Energinet.dk.

- I forbindelse med anlægsarbejdet har vi revet to gårde på området ned, men vi har bevaret gamle træer og stengærder omkring gårdene, ligesom også nogle gamle frugttræer i det hjørne, der vender mod Herslev, har fået lov at stå. Så der skulle gerne være frugter til glæde for vores naboer til efteråret, siger Claus Weismann.

Placeringen af de kunstige bakker og udformningen af de rekreative arealer er bestemt i samarbejde med beboerne i Herslev. 

Selve stationsområdet er lukket for offentligheden, og området er sikret, bl.a. med hegn og videokameraer.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.