Pressemeddelelse: Klar til næste store havmøllepark

Mens klimatopmødet glider ind i den sidste og afgørende uge, har Energinet.dk i weekenden taget et vigtigt skridt på vejen mod Danmarks næste store havvindmøllepark, Rødsand 2, som vil stå klar i løbet af 2010.

Lørdag aften blev en transformerplatform på størrelse med en boligblok løftet på plads 10 kilometer syd for Lolland.

Transformerplatformen vejer 900 tons, er 19 m. høj, 32 m. lang og 19 m. bred. Den skal opsamle strømmen fra parkens 90 møller og øge den elektriske spæn-ding fra 33 til 132 kilovolt, som så bliver sendt i land gennem et søkabel.

- Vi fortsætter nu arbejdet med installation af transformeren, så den er klar til at sende strømmen videre ud i elnettet, så snart vindmøllerne begynder at producere i første halvår af 2010, siger projektleder Sven Rye fra Energinet.dk, som er ansvarlig for nettilslutningen af Rødsand 2.

Parken kommer til at bestå af 90 vindmøller med en samlet effekt på 207 megawatt. De 115 meter høje havmøller er i stand til at forsyne ca. 230.000 husstande med elektricitet.

Vindmøllerne leveres af Siemens Windpower. E.ON Sverige begynder at opstille møllerne i marts 2010, og parken forventes klar senere på året.
 
Rødsand 2 er Danmarks fjerde store vindkraftværk til havs. Når den står færdig, har Danmark fire store og syv mindre havmølleparker, der har en samlet kapacitet på 850 MW.

Allerede i 2012 bliver den femte store havmøllepark sat i drift ved Anholt, som bliver den hidtil største havvindmøllepark på 400 MW.

Verdens første havmøllepark, Vindeby, blev bygget i 1991. Den ligger nord for Lolland og består af 11 møller med en samlet effekt på 5 MW.

Yderligere information:

Projektleder Sven Rye, Energinet.dk, mobil 23 33 88 63

Læs mere om transformerplatformen her
Læs mere om havvindmøllerher

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.