130 mio. kr. fordelt til forskning i miljøvenlig elproduktion

Energistyrelsen og Energinet,dk's bestyrelse har nu godkendt planen for ForskEL-programmet for 2008. 32 ansøgninger står klar til at modtage støtte.

Ved ansøgningsfristens udløb den 14. september 2007 havde Energinet.dk modtaget 73 ansøgninger, og den samlede ansøgte sum udgjorde 313 mio. kr.

Alle ansøgninger er efterfølgende blevet evalueret af Energinet.dk's ForskEL-netværk, som består af eksterne eksperter. Der har blandt evaluatorerne været stor enighed om, at ansøgningerne i år har ligget på højt fagligt niveau, så evalueringsprocessen har været svær.

I alt er 32 projekter sluppet gennem nåleøjet, og Energinet.dk starter nu kontraktforhandlinger med de prioriterede projekter og forventer at indgå kontrakter i begyndelsen af 2008..

- Som noget nyt er der også blevet plads til et par "wild cards" i de projekter, der er blevet prioriteret. Det er nogle projekter, vi normalt ikke ser og vi er glade for, at vi også har fået plads til dem, siger sektionschef Kim Behnke, Energinet.dk

ForskEL-programmet råder i 2008 over 130 mio. kroner, og du kan læse den samlede plan for udmøntning af indsatsområder kan læses her.

Nedenstående figur viser den procentvise fordeling af støtten på de forskellige indsatsområder i 2008.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.