167 mio. kr. på vej til anlægsejerne

Ejerne af 4177 vindmøller og værker som producerer miljøvenlig el, modtager i dag for første gang penge fra Energinet.dk.

Det sker fordi opgaven med at udbetale pristillæg til anlægsejerne pr. 1. oktober 2007 er flyttet fra netvirksomhederne til Energinet.dk.

 - Anlægsejerne får nu for første gang reelt direkte kontakt til den offentlige myndighed, som beregner pristillæggets størrelse og varetager en række andre administrative opgaver omkring miljøvenlig elproduktion. Det forenkler det administrative arbejde og skulle gerne resultere i, at anlægsejerne oplever en bedre service, siger Morten Braae Nielsen, chef for Måling & Afregning - El.  

Udbetaler via Nemkonto
Han er dog klar over, at der vil gå nogen tid, før alle anlægsejere reelt oplever skiftet som en forenkling.
 
- Når man ændrer arbejdsgange bliver der lavet om på nogle af de faste procedurer. Det tager tid at sætte sig ind i og vænne sig til noget nyt. Som offentlig virksomhed skal Energinet.dk eksempelvis udbetale pengene via NemKonto-systemet, og derfor har vi været i personlig kontakt med en stor del af ejerne for at sikre vi har de rigtige ejeroplysninger og gøre dem opmærksom på de nye procedurer, forklarer Morten Braae Nielsen.  

Fakta om pristillæg:
Producenter af såkaldt miljøvenlig el modtager et særligt tillæg til den pris, elektriciteten kan sælges til på det frie marked. Der ydes støtte til elproduktion produceret på særlige typer teknologier. Pristillægget beregnes og udbetales af Energinet.dk én gang om måneden. Tillægget finansieres via PSO tariffen, som opkræves hos forbrugerne via elregningen.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.