Beregn PSO tariffen med ny model

På baggrund af markedsaktørernes ønske har Energinet.dk nu udviklet en model til beregning af kommende kvartalers PSO-tariffer.

Med de volatile, dvs. svingende, spot- og terminspriser på elmarkedet, er det blevet sværere for elmarkedets aktører at forudsige PSO-tariffen de kommende kvartaler. Derfor har flere efterspurgt et værktøj, hvori man enkelt kan beregne kommende kvartalers PSO-tariffer.

Med baggrund i dette ønske har Energinet.dk nu udviklet en webbaseret beregningsmodel, der baserer sig på markedspriserne som væsentligste faktor for beregningen. Modellen er udviklet således, at markedsaktørerne kan estimere kommende kvartalers PSO-tariffer på baggrund af realiserede og forventede markedspriser.

Se modellen her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.