Bornholm får midlertidige nødstrømsanlæg

På grund af den langvarige afbrydelse af elkablet mellem Bornholm og Sverige har Energinet.dk og Østkraft i fællesskab besluttet hurtigst muligt at skaffe ekstra elproduktionskapacitet i form af mobile nødstrømsanlæg til Bornholm.

Et højt elforbrug samt en sårbar blok 6 på Rønneværket har gjort det nødvendigt med ekstra kapacitet på op til 10 MW, hvis enten blok 5 eller blok 6 på Rønneværket falder ud, mens søkablet er til reparation.

Det forventes, at nødstrømsanlæggene kan installeres i uge 5. Anskaffelsen er midlertidig, og omkostningerne vil blive dækket af Energinet.dk.

Reparationen af søkablet kommer til at vare længere end oprindeligt forventet, dels fordi kablet er mere beskadiget end først antaget, dels fordi vejret generer arbejdet. På den baggrund forventer Østkraft, at kablet tidligst kommer i drift igen i slutningen af februar.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.