Eksplosion på omformerstation i Vester Hassing

Der opstod i formiddags brand på Energinet.dk's omformerstation i Vester Hassing, Vendsyssel. Branden skyldtes en eksplosion i et porcelænshorn på reaktoren, og blev slukket i løbet af en times tid.

Anlægget er stadig under nedkøling og derfor midlertidigt ude af drift. En eksplosion i et porcelænshorn på en 400 kV reaktor på omformerstationen i Vester Hassing k. 11.15 i formiddags var skyld i, at der udbrød brand på anlægget.

Branden udløste en kontrolleret nedlukning af anlægget, som derfor hurtigt blev koblet ud af drift. Brandvæsenet fik slukket branden i løbet af en times tid, men pumper stadig vand på selve reaktoren for at køle den ned.

Eksplosionen opstod i en af i alt tre porcelænshorn, som sidder på toppen af reaktoren. Den pågældende reaktor bruges kun til spændingsregulering på anlægget, og eksplosionen får derfor ikke betydning for den daglige drift. Når anlægget er kølet fuldstændig ned og faren for selvantænding er overstået, vil Kontiskan-forbindelsen blive koblet til igen.

Episoden har ikke haft betydning for forsyningssikkerheden i området, men forbindelsen til Sverige er koblet ud mens slukningsarbejdet står på.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.