Ellund-Egtved: Minister godkender ny kompressorstation

Klima- og energiminister Lykke Friis har godkendt en ansøgning fra Energinet.dk om at udbygge gasinfrastrukturen mod Tyskland.

Hele Danmarks forbrug af naturgas dækkes i dag af leverancer fra Nordsøen, men i takt med den faldende produktion i Nordsøen opstår der inden for få år et behov for import af naturgas. Med beslutningen sikres muligheden for import af gas og dermed forsyningssikkerheden for danske naturgaskunder.

Ministeren har godkendt, at der etableres en kompressorstation. Samtidig har ministeren orienteret Energinet.dk om, at regeringen er positivt indstillet over for selskabets ønske om at dublere gasledningen fra den dansk-tyske grænse i Ellund til Egtved i 2014. En endelig beslutning om dubleringen afventer dog nærmere analyser.

- Vi er utrolig glade for ministerens godkendelse, og vi vil nu fortsætte arbejdet, siger Peter Hodal, direktør for gasdivisionen i Energinet.dk.

Den samlede anlægsinvestering i kompressorstation og dublering af gasledningen er omkring 1,5 mia. kr.

Yderligere oplysninger
Peter Hodal, direktør for gasdivisionen, Energinet.dk, mobil 2333 8700

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.