Elmarkedet i april: Engrosprisen op med 30 pct

Den gennemsnitlige engrospris for en kilowatt-time var i april 40,3 øre i Vestdanmark og 34,9 øre i Østdanmark. Det er en stigning på godt 10 øre i forhold til marts. I forhold til samme måned sidste år, hvor elprisen var på et ekstraordinært lavt niveau, er prisen dobbelt så høj.
 
Prisstigningen i april skete på baggrund af et fald i nedbøren i Norden og stigende priser på kul og olie. Den lavere elpris i Østdanmark skyldes primært, at Kontek-forbindelsen til Tyskland var ude af drift i det meste af april, og at der derfor ikke var transit fra Norden via Sjælland til Tyskland. Kontek-forbindelsen kom i drift igen den 25. april, og derefter eksporterede begge danske prisområder til Tyskland.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.