Elmarkedet i august: Flaskehalse og lav vindkraftproduktion gav stigende priser

De gennemsnitlige priser i Vest- og Østdanmark var henholdsvis 20,7 øre/kWh og 21,5 øre/kWh i august, en stigning på ca. 15 procent i vest og 9 procent i øst i forhold til juli.

I det sydlige Norge var der en meget lav gennemsnitspris på 4 øre/kWh, som skyldes den høje nedbør i den del af landet. Den lave norske pris slog ikke igennem til de to danske prisområder på grund af flaskehalse ved elkablerne til Danmark. Desuden var en lavere vindkraftproduktion end i juli med til at presse de danske elpriser i vejret.

I forhold til juli var der en stigning i eksporten fra Vestdanmark til Tyskland. Det hænger sammen med, at overføringskapaciteten på den tysk-vestdanske grænse er blevet forøget. Den større overføringskapacitet betød også, at de tyske prisspidser blev overført til Vestdanmark.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.