Elmarkedet i august: Svenske begrænsninger på elforforbindelserne til Danmark gav stigende priser

Østdanmark oplevede den højeste gennemsnitlige engrospris på el i det nordiske marked i august. Dette skyldes hovedsagelig, at Svenska Kraftnät hyppigt lagde begrænsninger på eksportkapaciteten på den elektriske Øresundsforbindelse på grund af interne flaskehalse i det svenske transmissionsnet.

Den gennemsnitlige engrospris i Østdanmark i august nåede 29,2 øre/kilowatt-time mod 25,8 øre/kilowatt-time i juli.

I Vestdanmark steg den gennemsnitlige engrospris til 27,0 øre/kilowatt-time i august fra 25,3 øre/kilowatt-time i juli. Også her var en af årsagerne til prisstigningen, at Svenska Kraftnät lagde begrænsninger på elforbindelsen mellem Vestdanmark og Sverige. Desuden bidrog højere priser på brændsler til kraftværkerne til prisstigningerne på el.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.