Elmarkedet i februar: Elprisen i Norden steg til rekordhøjt niveau

Det kolde vejr i Norden, lav vandstand i de nordiske vandmagasiner og lav rådighed på svenske kernekraftværker fik elprisen i Norden op på et rekordhøjt niveau i februar. I gennemsnit lå engrosprisen på omkring 70 øre pr. kilowatt-time i både Østdanmark, Sverige og Finland mod 49,2 øre i januar 2010. Sidst elprisen lå på et lignende højt niveau var i sommeren 2008. I Vestdanmark var den gennemsnitlige engrospris kun halvt så høj, nemlig i gennemsnit 32,3 øre pr. kilowatt-time, hvilket var stort set samme niveau som i januar. Spotprisen i Vestdanmark blev holdt nede af en høj vindproduktion, stabile råvarepriser og mulighed for import fra Tyskland.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.