Elmarkedet i februar: Høj vandstand i de nordiske vandmagasiner giver stabile priser

Engros-prisen på el lå i februar i Vestdanmark på samme niveau som i januar, nemlig gennemsnitligt 35,1 øre/kWh. I Østdanmark var der et mindre fald fra gennemsnitligt 35 øre/kWh i januar til 32,5 øre/kWh i februar.

Udvekslingen i eltransmissionsnettet er sydgående, idet de danske elmarkeder importerer fra Norden og eksporterer til Tyskland.

Februars spotpriser er på et væsentligt højere niveau end februar sidste år, hvor de gennemsnitlige spotpriser i Øst- og Vestdanmark lå på omkring 22 øre/kWh. Dette års højere spotpriser skyldes hovedsageligt, at et af kablerne mellem Jylland og Norge er ude af drift. Det betyder en væsentligt lavere import til Vestdanmark fra Norden. Samtidig har de danske elproducenter betydeligt højere omkostninger til CO2-kvoter i anden fase af EU´s kvotedirektiv, som startede 1. januar 2008.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.