Elmarkedet i november: Markedskoblingen udlignede priserne mellem Vestdanmark og Tyskland

I november lå engrospriserne i Vestdanmark og på European Energy Exchange (EEX) på næsten samme gennemsnitlige niveau.

Det ens prisniveau kan ses som en effekt af markedskoblingen med Tyskland, som trådte i kraft den 9. november. Markedskoblingen skal sikre, at strømmen løber fra lavpris- til højprisområde på transmissionsforbindelserne mellem Danmark og Tyskland.

I Vestdanmark var den gennemsnitlige engrospris 27,0 øre/kilowatt-time i november mod 26,6 øre/kilowatt-time i oktober. På EEX lå den gennemsnitlige spotpris på 26,9 øre/kilowatt-time i november mod 33,2 øre i oktober.

I Østdanmark faldt engrosprisen fra et gennemsnit i oktober på 33,9 øre/kilowatt-time til 30,8 øre/kilowatt-time i november. Prisfaldet skyldes hovedsagelig, at der i november var færre timer med begrænsninger på de elektriske forbindelser mellem Sjælland og Sverige end i oktober.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.