Elmarkedet i september: Stigende priser i hele Norden

De danske engrospriser på el steg markant fra august til september. De gennemsnitlige priser i september lå i Vestdanmark på 59,4 øre/kilowatt-time - en stigning på næsten 12 øre siden august. I Østdanmark var den gennemsnitlige spotpris 56,5 øre/kilowatt-time i september mod 49,3 øre i august. 

Baggrunden for stigningen er højere priser på såvel brændsel som CO2-kvoter, vedligeholdelse på flere svenske kernekraft og et generelt stigende prisniveau i Norden. Det hænger dels sammen med, at vandstanden i de nordiske vandmagasiner ikke længere er over normalen for årstiden, dels stigende elforbrug p.g.a. lavere temperaturer. I enkelte perioder bidrog også en lav elproduktion fra vindmøllerne til et stigende prisniveau i Danmark.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.