Elmarkedet i september: Stigende vandstand gav faldende elpriser

Med en vandstand i de nordiske vandkraftmagasiner tæt på normalen for årstiden blev engrospriserne på el i september trykket nedad i de fleste nordiske prisområder.

Samtidig gav faldende priser på kul og på CO2-kvoter et mindre prisfald på elprisen i Tyskland.

I Vestdanmark faldt elprisen med næsten 2 øre/kilowatt-time til et gennemsnit på 25,3 øre/kilowatt-time. I Østdanmark var der imidlertid en prisstigning på tæt på 1 øre/kilowatt-time, og Østdanmark var det eneste prisområde i Norden, der oplevede prisstigninger. Engrosprisen i Østdanmark lå i gennemsnit i september på 30 øre/kilowatt-time. Ligesom i august skyldes prisstigningen Svenska Kraftnäts gentagne begrænsninger af Øresundsforbindelsen på grund af interne flaskehalse i transmissionsnettet i Sverige.

 I forhold til september sidste år er de danske engrospriser på el halveret, idet prisen i Vestdanmark i september 2008 var 59,4 øre/kilowatt-time, mens den i Østdanmark var 56,5 øre/kilowatt-time.

 Markedet forventer, at prisfaldet fortsætter året ud, idet forward-kontrakten for fjerde kvartal på den nordiske elbørs lå på 23,4 øre/kilowatt-time i slutningen af september.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.