ENERGI E2 og Energinet.dk indgår aftale om elforsyning

Direktører fra ENERGI E2 og Energinet.dk skrev i tirsdags under på en aftale, der skal sikre forsyningen af de østdanske el-forbrugere.

Bag aftalen ligger en beslutning om at ombygge og modernisere Kyndbyværket. Værket fungerer som Østdanmarks reservekraftværk og er i stand til at sikre forsyningen af strøm, hvis der opstår problemer på andre kraftværker eller i elsystemet. Kyndbyværket er indrettet med specielle anlæg, der er optimeret til at starte på meget kort tid. Men da der er tale om et reservekraftværk er det kun sjældent i drift, og produktionen fra værket kan normalt ikke afsættes på kommercielle markedsvilkår.

Det er nødvendigt at modernisere Kyndbyværket, så det kan leve op til kravene i et EU-direktiv om store fyringsanlæg, der træder i kraft den 1. januar 2008. Ombygningen, der kræver, at E2 investerer ca. 300 mio. kr., vil forlænge værkets levetid og betyde mindre udledning af CO2 samt kvælstof- og svovlforbindelser.

For at sikre finansieringen af ombygningen er ENERGI E2 blevet enig med Energinet.dk om betaling for leverance af den såkaldte reservekraft fra Kyndbyværket. Aftalen strækker sig over en 5-årig periode fra 1. januar 2006 til udgangen af 2010.

"Forsyningssikkerheden i det danske elsystem er helt afgørende. Derfor glæder vi os over aftalen med ENERGI E2, fordi den er en vigtig byggesten i arbejdet med at sikre de danske forbrugere den størst mulige sikkerhed i elforsyningen", udtaler Peder Ø. Andreasen, adm. direktør i Energinet.dk.

Koncerndirektør Palle Geleff fra E2 er enig:

”Aftalen sikrer, at E2 og systemoperatøren også fremover kan medvirke til, at der er strøm i pæren til alle tider. Det er til glæde for begge virksomheder – og ikke mindst for forbrugerne,” siger han.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.