Energinet.dk opstiller midlertidigt elværk på Bornholm

Et lille mobilt kraftværk på 4 MW skal hjælpe med at sikre den bornholmske elforsyning, indtil et større reservekraftværk bliver klar til drift til sommer

Energinet.dk har besluttet at forbedre forsyningssikkerheden på Bornholm ved at forøge reserveeffekten på Bornholm med et ekstra kraftværk på 15 MW. Anlægget etableres af ØSTKRAFT og forventes driftsklart 1. juli 2007. 

For at imødegå eventuelle forsyningsproblemer i den mellemliggende periode har Energinet.dk besluttet at opstille et mobilt elværk på 4 MW i perioden 1. januar - 31. marts 2007. Anlægget er opstillet i samarbejde med ØSTKRAFT, og er de seneste dage monteret og afprøvet på havnen i Rønne.

Baggrunden for beslutningen om den ekstra permanente reservekapacitet er dels, at Østkraft til foråret nedlægger et ældre kraftværksblok på 7 MW, dels de forsyningsproblemer, som opstod for et års tid siden, da kablet mellem Sverige og Bornholm blev revet over. Indtil kablet var repareret, måtte Østkrafts anlæg alene klare forsyningen til Bornholm. I korte perioder opstod der mindre strøm-afbrydelser.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.