Energinet.dk’s rapport om europæisk driftsforstyrrelse den 4. november

Den store europæiske driftsforstyrrelse den 4. november i år fik ikke alvorlige konsekvenser i Vestdanmark, men driftsforstyrrelsen kunne meget vel være endt med, at også forbrugere i Jylland og på Fyn blev ramt af strømafbrydelser, konkluderer en rapport om driftsforstyrrelsen, som Energinet.dk netop har færdiggjort.

Flere vestdanske kraftværker reagerede ikke, som de skulle, da frekvensen i området steg. Der blev desuden opdaget andre uhensigtsmæssige reaktioner i Energinet.dk's systemer. Driftsforstyrrelsen har også afdækket et behov for at forbedre kommunikationen mellem de systemansvarlige i UCTE - den europæiske samarbejdsorganisation for systemansvarlige eltransmissionsselskaber.

For at drage nytte af de erfaringer, som driftsforstyrrelsen har givet, har Energinet.dk nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til forbedringer af kommunikation, procedurer, værktøjer og træning.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.