EU-kommissionen kritiserer manglende gennemførelse af reglerne for det indre energimarked for el og gas

EU-kommissionen har rejst kritik af 25 EU-lande for manglende gennemførelse af reglerne for det indre energimarked for el og gas.

- Vi er meget glade for Kommissionens initiativ. Det er både godt og vigtigt, at EU følger op på, om de enkelte medlemslande gennemfører EU-reglerne for det indre energimarked. Det gavner både forbrugerne og producenterne af energi, siger elmarkedschef Klaus Thostrup, Energinet.dk.

Kommissionen rejser også kritik af Danmark.

- Danmark er blandt de lande, der har fået færrest kritikpunkter. Vi er således meget langt fremme med det indre energimarked i forholdt til mange af de andre EU lande, siger Klaus Thostrup.

Kommissionen kritiserer Danmark for på enkelte punkter ikke fuldt ud korrekt og til tiden at have gennemført EU forordninger for elmarkedet og gasmarkedet. Nogle af kritikpunkterne er allerede imødekommet, mens andre kritikpunkter skyldes forskellig fortolkning af reglerne.

- Vi arbejder målrettet på at få opfyldt de sidste mangler, og vi vil tage kontakt til Kommissionen for at sikre, at gennemførelsen er i fuld overensstemmelse med EU-reglerne i de tilfælde, hvor der kan være fortolkningsspørgsmål. Nogle af kritikpunkterne kan Danmark dog kun imødekomme i tæt samarbejde med nabolandene, siger Klaus Thostrup.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.