Fejl på landkabel stopper havmøller

Alle 105 muffer på landkablet, som er en del af den elektriske forbindelse mellem havmølleparken Horns Rev 2 og elnettet på land, skal i løbet af sommeren gennemgå en reparation.

I forbindelse med, at der den 25. juni opstod en fejl på en af mufferne, blev der efterfølgende foretaget yderligere test af den kappe, som omslutter kablet.

- Ved disse test fandt vi adskillige fejl på kablets kappe, nærmere bestemt i vandtætningen af mufferne, og altså ikke på hoved-isolationen, fortæller Thomas Kvarts, Energinet.dk.

- Der er set samme type fejl i alle de muffer, som indtil videre er åbnet, og leverandøren har på den baggrund bekræftet, at der må være tale om en systematisk montagefejl, fortsætter Thomas Kvarts.

Leverandøren, ABB, vil hurtigst muligt skaffe mandskab og materialer til reparationen af vandtætningen på samtlige muffer. Dette kommer til at ske i samarbejde med både Energinet.dk og Vestjyske Net, som har overtaget ejerskab og drift af landkablet.

Omkostningerne til at reparere mufferne dækkes af ABB, og det er Energinet.dk, som skal erstatte det tab, som Dong Energy har ved, at de ikke kan sælge strøm fra vindmøllerne på Horns Rev 2. Indtil videre er der rejst 60 vindmøller, hvoraf kun en mindre del er klar til at producere strøm på nuværende tidspunkt. Når parken er færdig, vil den bestå af 91 møller med en samlet kapacitet på 209 MW.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.