Fejl på søkabel til Bornholm kan betyde elmangel

Østkraft opfordrer forbrugerne til at spare på strømmen

Årsagen til gårsdagens strømafbrydelse på Bornholm er nu fundet.
Der er en markant fejl på en af de tre faser på søkablet mellem Bornholm og Sverige knap 10 kilometer fra den svenske kyst og muligvis en fejl på en fase mere. Fejlen betyder, at bornholmerne ikke kan få strøm fra Sverige.

Undersøgelse af fejlstedet planlægges gennemført mellem jul og nytår.

Østkrafts kraftværksblokke i Rønne har siden i går formiddags forsynet elforbrugerne på Bornholm, men tekniske problemer med en kraftværksblok betyder, at effektsituationen er anstrengt i morgen- og aftentimerne. På den baggrund opfordrer Østkraft fortsat elforbrugerne til at spare på strømmen i disse kritiske timer.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.