Første spadestik taget til nyt hovedsæde

Energinet.dk tog fredag den 23. juni første spadestik til det byggeri i Erritsø, som om halvandet år skal danne rammen om arbejdet som systemansvarligt transmissionsselskab for energi.

Hovedsædet begynder snart at tage form på en 16 hektar stor grund mellem Kolding Landevej og Motorvej E20. Det er tegnet af arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard med Rambøll som rådgivende ingeniører og føres ud i livet af entreprenørerne Hoffmann A/S. Det landskabelige står Kristine Jensens Tegnestue for.

Samler to energiformer
Formanden for Energinet.dk, Niels Fog, så frem til at få bundet selskabet bedre sammen ved at samle de to energiformer, el og gas, centralt i Trekantområdet.

- Det nye hovedsæde bliver i realiteten ejet af alle landets borgere og i stand til at tjene hele samfundet. Men det vil også hjælpe os med at åbne dørene til Norden og resten af Europa, sagde Niels Fog.

Adm. direktør Peder Ø. Andreasen tog første spadestik, men takkede først bestyrelsen for fuld støtte til hans visioner bag byggeriet.

- Det har lige fra begyndelsen været vores mål at få et hus, der understøtter vores vision om at være en udviklingsorienteret, samarbejdende og innovativ virksomhed, sagde direktøren også.

Glæde i Fredericia Kommune
Borgmester Uffe Steiner Jensen, Fredericia Kommune, som solgte grunden til Energinet.dk., tog næste spadestik. Ikke mindst som tidligere ledende medarbejder i Eltra var han glad at beholde virksomheden i kommunen, hvor den nu har til huse i Skærbæk.

Adm. direktør Torben Bjørk fra Hoffmann A/S oplyste inden sit spadestik, at landets største entreprenørfirma trods stor travlhed havde valgt Energinet.dk på grundlag af værdier som åbenhed og tillid. Der bliver tale om et af de tre største projekter for Hoffmann A/S.

Arkitekt Henrik Hvidt så frem til at føre et overraskende projekt ud i livet på en spændende grund i Erritsø.

Hovedsædet skal være klar til indflytning 1. december 2007. Det kommer til at omfatte ca. 11.500 kvm, som skal rumme størstedelen af Energinet.dk's omkring 400 medarbejdere. Dertil kommer en værkstedsbygning på 3500 kvm.

Adm. direktør i Hoffmann A/S, Torben Bjørk Nielsen, kastede jorden over venstre skulder, da han tog et af de første spadestik til Energinet.dk's nye hovedsæde i Erritsø. "Det siges at bringe lykke", sagde direktøren.

Dagens tre gravere studerer ridser på spaden samen med formanden for Energinet.dk, Niels Fog (til højre). Fra venstre er det borgmester Uffe Steiner Jensen og de to direktører, Peder Ø. Andreasen, Energinet.dk og Torben Bjørk Nielsen, Hoffmann A/S.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.