Første strøm mellem Øst- og Vestdanmark

To års anlægsarbejde er ved at nærme sig afslutningen. I sidste uge blev der for første gang sat elektrisk spænding på det samlede anlæg, der forbinder Øst- og Vestdanmark elektrisk, og i dag, mandag den 26. april kl. 12.01, blev der for første gang sendt strøm gennem Den elektriske Storebæltsforbindelse.

Det er dermed også første gang, der er sendt strøm mellem Øst- og Vestdanmark, som ikke tidligere har været elektrisk forbundet. Frem til juni, hvor den obligatoriske to måneders prøvedrift indledes, skal Den elektriske Storebæltsforbindelse igennem et omfattende testprogram.

- Byggeriet er gået over al forventning, og selv om vi har haft en meget stram tidsplan, er vi 14 dage forud for planen, fortæller projektleder Jens Peter Kjærgaard, Energinet.dk. - I dag har vi lagt lidt forsigtigt ud ved at sende 18 megawatt (MW) gennem kablet i et par timer. Strømmen er gået fra Øst- til Vestdanmark. I ugens løb sætter vi gradvist overførslen af elektrisk effekt op, og på næste fredag skal vi op på forbindelsens fulde effekt på 600 MW.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.