Fundament til transformerplatformen klar på Rødsand

Det 1.400 tons tunge fundament til transformerplatformen på havmølleparken Rødsand 2 er nu på plads på havbunden syd for Lolland. Fundamentet er produceret i Polen, hvorfra det lørdag den 4. juli på en pram blev sejlet til Rødsand.

Her lå kranskibet EIDE 5 klar til at løfte fundamentet af prammen og sætte det ned på havbunden.

Dykkere går nu i gang med at klargøre de rør på fundamentet, som kablerne fra vindmøllerne og Energinet.dk’s 132 kilovolt søkabel skal føres igennem.

I den anden ende af landet, nærmere bestemt i Aalborg, er Bladt Industries i gang med at bygge selve transformerplatformen, som til december sejles til Rødsand. Transformerplatformens funktion er at opsamle strømmen fra vindmøllerne og at omforme den elektriske spænding fra 33 til 132 kilovolt, før den sendes mod land gennem et søkabel.

Energinet.dk etablerer transformerplatformen og søkablet, mens E.ON etablerer vindmølleparken. SEAS-NVE anlægger et landkabel fra kysten til transformerstationen i Radsted.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.