Gaslager: Udskylning af hulrum udskudt

Det bliver efter al sandsynlighed først i 2010, at Energinet.dk kan vente myndighedernes godkendelse til at genudskylle et af de underjordiske hulrum i gaslageret i Ll. Torup.

Energinet.dk havde håbet, at myndighedsbehandlingen ville være afsluttet, så udskylningen kunne være påbegyndt ca. 1. december 2009. Den dato går vi ind i fyringssæsonen, og hulrummet ville derfor kunne tømmes for gas og fyldes med vand.

Imidlertid er myndighedsbehandlingen blevet forlænget af, at der ikke er fastsat grænseværdier for to af de stoffer, der findes i salthorsten, som hulrummene er lavet i. De grænseværdier er myndighederne i øjeblikket i gang med at fastsætte.

Grænseværdierne er nødvendige for, at Energinet.dk kan lede mættet saltvand fra hulrummet tilbage til Lovns Bredning i en fortynding, som efter myndighedernes vurdering ikke påvirker miljøet.

Arbejdet med at gøre skylleanlægget færdigt fortsætter dog ufortrødent, ligesom Energinet.dk stadig arbejder på at kunne teste anlægget i november og december 2009.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.