Horns Rev 2: Klima- og Energiministeriet godkender ilandføringsanlæg

Klima- og Energiministeriet har den 25. februar godkendt, at Energinet.dk bygger de anlæg, som skal føre strømmen fra den kommende havmøllepark på Horns Rev til elnettet på land.

Anlægget er budgetteret til 824 mio. kr. og vil være klar til drift 1. maj 2009.

Som en del af godkendelsen skal Energinet.dk indgå aftale med det regionale transmissionsselskab Vestjyske Net 150 kV A/S om etablering og overdragelse af landdelen af ilandføringsanlægget til Vestjyske Net.

Når anlægget er færdigt og sat i drift, skal Energinet.dk derfor overdrage ejerskabet og driften af landkablet og kabelstationen i Blåbjerg Klitplantage til Vestjyske Net. Energinet.dk beholder ejerskabet og driften af transformerplatformen, som opsamler og transformerer strømmen fra havmøllerne til 150 kilovolt, og af det 42 kilometer lange søkabel, som sender strømmen i land.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.