Horns Rev 2: Reparation af kabelmuffer begynder lørdag

På lørdag den 14. november begynder reparationen af 81 samlemuffer på det 56 kilometer lange landkabel, som er en del af den elektriske forbindelse mellem havmølleparken Horns Rev 2 og elnettet på land.

- Vi udkobler kablet på lørdag, og derefter graver vi de første seks muffer fri, så de er klar til, at vi starter med at reparere på mandag. Ifølge planen er vi færdige med reparationen af alle muffer den 29. november, hvorefter kablet bliver genindkoblet, så vindmøllerne igen kan levere strøm til elnettet, fortæller vedligeholdelseschef Kim Kongstad, Energinet.dk.

Det er vandtætningen af mufferne, som skal repareres. Fejlen på mufferne blev opdaget, da der i juni opstod en fejl på landkablet. I den forbindelse blev det konstateret, at der var tale om en montagefejl, som gjaldt samtlige 105 muffer på det nye kabel. De første 24 muffer blev repareret i sommer.

Reparationen udføres af Energinet.dk i samarbejde med ABB, som har leveret og monteret kablet, og Vestjyske Net, som efter idriftsættelsen overtog ejerskabet og driften af kablet.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.