Jackpot på at udskyde skat?

Morgenavisen Jyllands-Posten bringer mandag 2. april 2007 en historie om statsejede selskaber, som får "jackpot" på at skyde skatten, såfremt regeringens plan om at sænke selskabsskatten fra 28% til 22% bliver vedtaget. I artiklen nævnes Dong Energy, Energinet.dk, Sund og Bælt Holdning, Københavns Lufthavne og DSB. Det fremgår bl.a., at Energinet.dk som et af de statslige selskaber har udskudte skatter for 1.879 mio. kr. i 2005, hvilket vil udløse en skatterabat på 113 mio. kr.

- Isoleret set er det rigtigt, men samlet set kommer vi til at betale betydeligt mere i skat, hvis regeringens skattepakke vedtages. Faktisk forventer vi, at vi kommer til at betale en merskat på et betydeligt antal hundrede mio. kr. i de kommende 10 år. Det er især skatteudspillet om, at infrastrukturinvesteringer fremover kun skattemæssigt kan afskrives med 5% mod 25% i dag, som rammer os, siger økonomidirektør Poul Steen.

- Men skulle det nu have forholdt sig sådan - som Jyllands-Postens artikel giver udtryk for - at regeringens skattepakke faktisk ville betyde en mindre skattebetaling for Energinet.dk, så er vi jo et selskab, der ikke skal give overskud. Derfor vil en mindre skat i sidste ende komme el- og naturgasforbrugerne til gode i form af mindre tariffer. Desværre kommer skattepakken, som det ser ud nu, til at betyde en merskat for Energinet.dk.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.