Kongehuset besøger Energinet.dk

Det var to velinformerede prinser, Prins Joachim og Prins Henrik, der torsdag den 29. marts 2007 besøgte Energinet.dk i Skærbæk sammen med transport- og energiminister Flemming Hansen.

Det var på Kongehusets initiativ at mødet kom i stand, og både Prins Henrik og Prins Joachim spurgte meget ind til de vigtige samfundsopgaver, som Energinet.dk varetager i Danmark.

Selve besøget foregik i det kontrolrum, hvorfra Energinet.dk driver, kontrollerer og opretholder forsyningssikkerheden for el i Vestdanmark, og Prins Henrik, Prins Joachim og transport- og Energiminister Flemming Hansen hørte både om den daglige drift, eksporten af strøm til Norge, Sverige og Tyskland, om worst-case-scenarier og ikke mindst om fremtiden.

Prins Joachim talte blandt andet om solkraft, bølgekraft, brint og bioethanol og var især interesseret i at få at vide, hvordan Energinet.dk i fremtiden vil løse opgaven med at få endnu mere vedvarende energi implementeret i elsystemet.

Transport- og Energiminister Flemming Hansen og administrerende direktør for Energinet.dk Peder Ø. Andreasen hilser på de kongelige.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.