Landkabel igen klar til at sende havmøllestrøm ud i elnettet

Landkablet, der er en del af den elektriske forbindelse mellem havmølleparken Horns Rev 2 og elnettet, er efter en 12 dages reparationsperiode igen klar til at transportere strøm fra Danmarks største havmøllepark i Nordsøen.
 
Reparationen begyndte den 14. november, og kl. 14:30 i dag torsdag den 26. november blev der igen sat spænding på det 56 kilometer lange kabel mellem Houstrup strand og transformerstationen i Endrup.
 
- Vi har i forbindelse med reparationen haft et godt samarbejde med leverandøren af kablet, ABB, og Vestjyske Net, som efter idriftsættelsen overtog ejerskabet og driften af kablet. Og trods massivt regnvejr i de sidste 14 dage blev reparationen af samlemufferne gennemført et par dage hurtigere end planlagt, fortæller vedligeholdelseschef Kim Kongstad, Energinet.dk.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.