Læsø uden strøm i otte timer

Læsø blev i nat ramt af en strømafbrydelse, da der opstod fejl i isolationen på det søkabel mellem Sæby og Læsø, der forsyner øen med strøm. Strømforsyningen genoptaget.

Strømmen blev afbrudt ved midnat, og omkring kl. 8 blev forsyningen genetableret via et reservekabel, KontiSkan1, der normalt bruges til at udveksle strøm mellem Sverige og Danmark.

Der er dog stadig ca. en tredjedel af øen, der endnu ikke har strøm, fordi det tager tid at tid at koble øens transformerstationer ind på elnettet igen. Jan Kjærgaard, chef for Læsø Elforsyning, regner med at hele øen har strøm sidst på formiddagen.

Det er Energinet.dk, der ejer det fejlramte kabel, og her fortæller elinstallatør Søren Larsen, at der er omkring 10 mand, der natten igennem har arbejdet på at få strømforsyningen genetableret.

- Det er en større operation, der går i gang, at når vi kobler Læsø sammen med KontiSkan 1. Vi skal ud med kraner og mandskabskurve og det tager selvfølgelig tid. Oven i det kommer så, at det var midt om natten, så det tog også tid, at få samlet holdene.

Både Læsø Elforsyning og Elforsyningen Sydvendsyssel har deltaget i at få strømmen tilbage på Læsø.
Jan Kjærgaard vurderer, at der er omkring 10.000 beboere og turister på øen i øjeblikket.

Yderligere kontakt:
Søren Larsen, Energinet.dk 2333 8676
Jan Kjærgaard, Læsø Elforsyning 9849 1518

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.