Ny havmøllepark mellem Djursland og Anholt

Farvandet mellem Anholt og Djursland bliver stedet, hvor Danmarks største havmøllepark skal opføres, har partierne bag energiforliget i februar i år nu besluttet. Placeringen gør det stort set muligt at slutte parken direkte til det eksisterende 150 kV-transmissionsnet på Djursland. Det betyder, at den nye havmøllepark på 400 MW kan nå at komme i drift i 2012. Desuden vil vindmøller på havet genere færrest muligt.

- Danmark udbygger helt konkret de kommende fire år sin uhyre stærke position på havvindmøller. Og med beslutningen om at placere den store havvindmøllepark mellem Djursland og Anholt fortsætter vi de gode takter. Lige nu arbejder man på højtryk med at sætte havvindmøller op til Horns Rev 2, og i senest 2011 står havmølleparken Rødsand 2 klar. Det er en meget massiv udbygning, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Energinet.dk tilfreds med placering
Også Energinet.dk's adm. direktør, Peder Ø. Andreasen, er tilfreds med beslutningen om at placere den kommende havmøllepark ved Djursland.

- Placeringen gør det muligt for Energinet.dk at planlægge tilslutningen til det eksisterende net, så parken kan stå klar i 2012. Samtidig stemmer placeringen overens med den anbefalede prioritering sidste år i Energistyrelsens rapport "Fremtidens havmølleplaceringer - 2025", siger Peder Ø. Andreasen.Energinet.dk er i øvrigt medforfatter af rapporten.
 
Produktionen fra den nye havmøllepark vil være i stand til at dække det årlige elforbrug i 400.000 husstande. Det er rundt regnet lige så meget som havmølleparkerne Rødsand 2 og Horns Rev 2 tilsammen. Afhængigt af størrelsen bliver der tale om mellem 100 og 175 møller på havet ved Djursland.
 
En del af energiforliget
Beslutningen om at udbygge med 400 MW på havet frem til 2012 var en del af energiforliget. Placeringen blev besluttet mandag på et møde mellem de partier, der stod bag Energiforliget i februar, og Connie Hedegaard.

- Jeg er glad for, at det i dag lykkedes at blive enige med alle partierne bag energiaftalen om, hvor møllerne skal stå i fremtiden. Det er vigtigt, at et bredt flertal står bag energipolitikken, for ingen er i tvivl om, at Danmark har en kæmpe opgave her, siger Connie Hedegaard.

Ifølge ministeren kommer havmølleparken i udbud hurtigst muligt.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.