Nye standarder for vindmøller sendt i høring

Energinet.dk har sendt nye tekniske forskrifter for tilslutning af vindmøller og vindmølleparker over 11 kilowatt i høring frem til den 14. august 2010.

- Vi er kommet med vores bud på nye forenklede betingelser for nettilslutning af vindmøller, hvor vi blandt andet har lagt vægt på større muligheder for elektronisk kommunikation, enklere krav og hurtigere reguleringsegenskaber, som kan øge mulighederne for konkurrence på elmarkedet og bidrage til øget stabilitet af elnettet siger Søren Friismose Jensen, der er systemudviklingsingeniør i Energinet.dk.

De nye tilslutningsbetingelser er blevet til i et tæt samarbejde med vindmøllebranchen, vindmølleoperatørerne og netvirksomhederne i Danmark.

- Det er første gang, vi har haft en arbejdsgruppe med så bred deltagelse, og det har været en meget positiv proces. Gruppens sammensætning har gjort det muligt at diskutere, hvad der er teknisk muligt i dag og samtidig drøfte fremtidige perspektiver set med både nationale og internationale briller, siger Søren Friismose Jensen, som håber, at processen vil blive fulgt op af nogle gode høringssvar.

De nye tekniske forskrifter skal erstatte de eksisterende danske tilslutningsbetingelser for vindkraftværker større end 11 kilowatt fra 2004.

Læs mere om forskrifterne for nettilslutning her

Yderligere oplysninger
Søren Friismose Jensen, systemudviklingsingeniør, sfj@energinet.dk, 2333 8769
Knud Johansen, systemudviklingsingeniør, kdj@energinet.dk, 2333 8839

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.