Østkraft planlægger reparation af søkabel

Reparation af søkabelforbindelselsen fra Sverige til Bornholm er d.d. planlagt som følger, skriver Østkraft på sin hjemmeside:

Fejlsøgningsfartøjet "Cable One" skal identificere og forsegle de 4 kabelender på de 2 overrevne faser. Reel arbejdstid er estimeret til 5 - 6 dage. Arbejdet er så langt fremskredet, at "Cable One" ligger klar i Ystad for at stå til søs og påbegynde arbejdet, så snart vejrliget tillader det.

Selve kabelreparationen skal foretages af kabeludlægningsfartøjet "HP Lading", der ligger i Kalundborg. Reservekablet befinder sig i Brøndby og skal transporteres til Kalundborg. "HP Lading" forventes at kunne afgå d. 6. januar 2006. Reparationen af de 2 kabler er beregnet til at vare 19 - 21 arbejdsdage.

Dette betyder, at hvis reparationen kunne foregå uden ophold, er kablet atter driftsklart ultimo januar 2006.

Årstiden taget i betragtning, samt vejrudsigten for den kommende uge, giver anledning til at antage, at arbejdet vil blive opsat undervejs pga. vejrligsdage.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.