Pris for at bygge bro

Civilingeniør Vladislav Akhmatov fra Energinet.dk's planlægningsafdeling har modtaget Elektroprisen 2006 for sit banebrydende bidrag til at bygge bro mellem elsystemet og vindkraften.

Vladislav Akhmatov er 37 år og russisk født, men nu dansk statsborger. Pristageren kom til Danmark for 13 år siden med en uddannelse som ingeniør i halvlederteknologi i bagagen, som han efterfølgende supplerede med studier på Danmark Tekniske Universitet inden for stærkstrøm.

Efter at have forsvaret en Ph.D. fra sin tid hos Nesa blev Vladislav Akhmatov i 2003 systemplanlægger i Eltra/Energinet.dk, som siden har nydt godt af hans store indsigt i arbejdet med at indpasse stadigt større mængder vindkraft i det danske elsystem.

Betydningen af prismodtagerens arbejde med analyser og beregningsmodeller stiger i takt med, at møllerne bliver stadigt større. Derfor er Vladislav Akhmatov da også en vigtig brik i arbejdet med at etablere havmølleparker.

Ingeniørforeningens Elektrofond, som uddeler prisen, lagde også vægt på Vladislav Akhmatovs omfattende formidling af sin forskning til gavn for samfundet gennem publikations- og foredragsvirksomhed. Elektroprisen har været uddelt siden 1965 til personer, som gennem flere år har bevist deres høje faglige niveau ved fremragende teknisk-videnskabelige resultater. Prisen er på 30.000 kr.

Russiskfødte Vladislav Akhmatov får Elektroprisen for sit arbejde med at indpasse vindkraft i elsystemet.

Foto: Claus Christensen

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.