PSO-tariffen fastsat for 3. kvartal 2007

Fra 1. juli stiger PSO-tariffen i Østdanmark - og falder i Vestdanmark.

I 3. kvartal stiger PSO-tariffen i Østdanmark til 14,1 øre/kWh. Det sker på grund af en øget underdækning, da omkostningerne til decentrale kraftvarmeværker, der får grundbeløb har været større end forventet i 1. og 2. kvartal 2007.

Omvendt nedsætter Energinet.dk i samme kvartal PSO-tariffen til 14,2 øre/KWh i Vestdanmark, som følge af en faldende indregnet underdækning, da de realiserede markedspriser i 2. kvartal har ligget nær de forventede.

PSO-tariffen for 3. kvartal er fastsat ud fra Nord Pools forwardpriser på 25,4 øre/kWh og 24,6 øre/kWh i henholdsvis Vest- og Østdanmark. De forventede markedspriser medfører, at PSO-tariffen stadig er relativt høj i landsdelene.

   Øre/kWh
 Vestdanmark
   Store elforbrugere
   Nettoafregnede elforbrugere
 14,2
7,1
2,1
 Østdanmark
   Store elforbrugere
   Nettoafregnede elforbrugere
 14,1
6,4
2,5

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.