Rift om pladserne på internationalt kabeltræf i Danmark

150 kabeleksperter fra hele verden samles tre dage i juni til en stor international workshop i kabelteknologi i Fredericia. Interessen har været så stor, at flere står på venteliste.

Når det handler om at erstatte højspændingsluftledninger med kabler i jorden, har Danmark markeret sig internationalt.

Især har den politiske aftale i november 2008 om nye retningslinjer for kabellægning og udbygning af eltransmissionsnettet og den efterfølgende kabelhandlingsplan fra 2009 vakt interesse i verden.

Kabelhandlingsplanen, der er blevet til i et samarbejde mellem Energinet.dk, de regionale transmissionsselskaber og miljøcentrene, kommer med en konkret plan for, hvordan 3.200 km 132-150 kilovolt luftledninger over de næste 20 år skal erstattes af 2.900 km kabler i jorden.

- Vi er meget langt fremme, når det handler om at erstatte højspændingsledninger med kabler i jorden, så resten af verden lytter til os, siger Torben Glar Nielsen, eldivisionsdirektør i Energinet.dk.

I alt 150 kabeleksperter fra bl.a. Europa, Sydafrika, Canada, Japan og Korea vil i de tre junidage fordybe sig i alle mulige emner vedrørende kabelteknologi i Fredericia, men endnu flere ville gerne have været med. De står nu på venteliste på deltagerlisten, der allerede er blevet udvidet fra 100 til 150 på grund af stor interesse.

- Der er ingen tvivl om, at vi har ramt et behov med denne kabelworkshop. Og det er vi naturligvis glade for, for vi har brug for hinandens ekspertiser på kryds og tværs i verden for hele tiden at blive klogere, siger Torben Glar Nielsen.

Det er Energinet.dk, der i samarbejde med de regionale transmissionsselskaber i Danmark og den danske afdeling af Cigré, en international forening, der beskæftiger sig med emner inden for elforsyning, har taget initiativ til kabeltræffet.

Workshoppen finder sted den 7., 8. og 9. juni 2010 på Trinity Hotel & Konferencecenter, Gamle Færgevej 30, 7000 Fredericia.

Se programmet her

Yderligere information
Torben Glar Nielsen, eldivisionsdirektør, Energinet.dk, tlf. 2333 8900

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.